top of page

Sådär ja, 4/10/2020. Web-sidan är publicerad.

Uppdaterat: 4 okt. 2020


Eftersom jag inte är så van web-redaktör och detta är min första egna web-sida, tog det mera tid än jag hade räknat mig, och självklart är det långt ifrån att vara bra än. Dock är det nu möjligt att se vilka tidningar och tidskrifter jag har. Knappen Köp nu öppnar Excel-filen, som jag har jobbat med förra vintern. Mitt mål var att kunna öppna för försäljning till julen 2020, då jag tycker att tidningarna och speciellt tidskrifterna är fina julklappar; Unika för att de är så gamla. Det finns knappt alltför många exemplar av varje tidning kvar, och till salu. Hittar man något som har koppling till ens intressen eller t.ex. släkthistoria, är det en fullträff. Själv fastnade jag med extra intresse till det som skrevs från kriget och Finland. Även en hel del rapportering var från kriget och Norge.

Historieintresset hos mig har vaknat ganska sent i livet, först då jag var ca 30 och då vi bodde i USA. Då undrade jag varför gränserna till delstaterna ofta var raka linjer. Först tänkte jag på att dessa raka linjer var resultat att någon bara delat området på kartan med linjal. Då vi sedan reste runt upptäckte jag att naturen ändrade sig ungefär där linjerna var dragna. Alltså var gränserna inte så godtyckliga som jag först hade trott. Då började jag läsa om USA:s historia och hur delningen av området gick till.

Andra världskriget var min brors intresse och jag tyckte det var totalt tråkigt då jag växte upp. Vartefter arkiven i Finland har öppnat upp sig från den tiden jag växte upp, har jag fått upp intresset till "närhistoren", det som hände efter krigstiden och 60 - 70 talet. Fyndet av dessa Svenska tidningar från krigsåren har breddat mitt intresse även till krigsåren. Det som är speciellt är den svenska upplevelsen om vad som hände i världen då. Tanken är att jag ska i senare blogginlägg ta exempel på hur man rapporterade om händelser då de hände. Reflektioner och diskussion blir självklart färgade av min egen, finska, bakgrund.

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page